Sorteer op
  • Smoothie Sport
    Smoothie Sport
  • fruit smoothie
    fruit smoothie
  • Groente smoothie
    Groente smoothie

Smoothies

Waarom een Smoothie?

Smoothies is een mooie vervanger om overtollig voedsel op te maken, hoe vaak blijven bananen of ander fruit liggen, meeste mensen vinden bruine bananen minder smakelijk om ze te eten, terwijl daar de meeste vitamine in zitten.

heb je dat ook gemerkt  dan van het drinken van groenten of fruit in smoothies je mindersnel van vol raakt dan wanneer je groenten of fruit in zijn geheel eet.

dit komt omdat tijdens het kauwen van groenten en/of fruit, je hersenen signalen krijgt dat je aan het eten bent. Zo'n signaal zorgt ervoor dat je eetlust geleidelijk minder wordt en je eerder verzadigd raakt.  vandaar ook dat je bij het drinken van een smoothie minder gauw verzadig raakt, en dus ook nooit als een regelmatige vervanger moet zijn van maaltijd.

zie een smoothie als heerlijk tussendoortje als gewandeld, of gesport hebt, gezellig als je buiten zit.

tip, als ik een smoothie maak vind ik het zonde om achtergebleven geblenderd fruit groente om te spoelen, dus laat ik er beetje water in lopen en spoel het rond en schenk dit in een glas. zet dit glas in de koelkast voor tussendoortje.

als je alleen een smoothie maakt van alleen maar fruit krijg je natuurlijk te veel suikers binnen, terwijl je anders maar 2 stuks fruit eet op een dag.

vandaar dat ik meestal zuivel toevoeg, en "vetten"mijn energie aanvult omdat ik zeer regelmatig koolhydraten beperkt eet.

De darm is een orgaan dat optimaal moet functioneren.

3 dagen elke morgen, eerst groot glas water,  een gezonde smoothie helpt om je darmflora weer opgaan te krijgen, mits natuurlijk als je zelf ook je eetpatroon aanpast en beweegt en water, vocht drinkt.

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel