bananenbrood (glutenarm)
vernieuwde vorm van een oudewetse bananentaart
Bereidingswijze
Totale tijd: 1 uur
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Zet eerst alle producten klaar voor je begint
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Pel de bananen. Snijd 1 banaan over de lengte en bewaar deze ter decoratie.
Prak de bananen in een grote kom.
Smelt de boter in een pan. Laat de boter afkoelen.
Mix het bakmeel, de baking soda en het bakpoeder in een mixkom of kitchen machine, voeg hierbij
Voeg de stroop, eieren, gesmolten boter, vanille-extract en melk toe aan de geprakte bananen. Mix het voorzichtig tot 1 geheel.
Hiernaar spatel je de chocolade door het mengsel, voorzichtige de chocolade stukjes door het beslag, ik heb een ronde vorm gebruikt van circa 20cm
Verhit nu pas de oven voor tot 175/180 graden Celsius. Ik heb een combi magnetron met oven
Giet het beslag in de cakevorm. Plaats de 2 halve bananen bovenop het beslag in de cake- taartvorm.
Bak ongeveer 50 minuten. Test of de cake gaar is door met een prikker in de cake te prikken. Als de prikker schoon uit de cake komt, is hij gaar.
Laat het bananenbrood voldoende afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.
ook heerlijk met griekse yoghurt, zoals op de foto.