Ovenschotel

Vorige Artikel 2 van 16 Volgende

Trek om iets nieuws proberen? Soms is best lastig om koolhydraten beperkte en glutenvrij eten te vinden die ook nog laag is caloriearme maaltijd Mag graag experimenteren om voedingen samen gevoegen. Deze keer is het een ovenschotel geworden

 

  • maaltijd
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 20 gram

Ingrediënten

  • 800 gram of 1 grote geraspte courgette
  • 2 grote eieren "L"
  • 150 gram geraspte kaas
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 sjalot fijngesneden ui
  • 400 gram tomatensaus zie foto
  • 200 gram fijn sneden mozzarella
  • 60 gram geraspte Turkse yoghurt 
  • 2 tomaten 
  • 5 middel grote champignons 
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Wanneer je de courgette geraspt hebt en in een vergiet doet. Strooi hier een beetje tiptop kruiden er over en laat het 10 minuten staan.  Ondertussen verwarm je de oven voor 10min op circa 200 graden.
  2. Laat 10 minuten courgette uitlekken druk en schep beetje aan met een vork, Wanneer deze goed is uitgelekt. Bak een schaal schep de turkse yoghurt, eieren door elkaar. Voeg hier bij de geraspte courgette met daarbij 100 gram van de mozzarella en 50 gram van de gewone kaas aan toe. Druk het daarna aan op de bodem van een ingevette ovenschaal. Circa 15min voorbakken. 
  3. Intussen verhit je wat olie in een pan en bak je hierin de gehakt rul deze om, voeg de uien champignons toe, zet het vuur niet te hoog. bak je het geheel zachtjes goed door.
  4. Dan schenk je de tomatensaus en 2 tomaten erbij en roer je het geheel goed door elkaar. Schep het mengsel op de voor verwarmde kaasbodem in de ovenschaal en strooi hier de overige kaas overheen.
  5. Ten slotte zet je de ovenschotel in de oven voor 30 minuten. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 315

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel