Havermout cake

Vorige Artikel 3 van 16 Volgende

Havermoutcake

 

Ingrediënten:

200 gr havervlokken (meel) – havermout heel fijn malen in de keukenmachine of blender

40 gr amandelmeel of alleen 80 gram amandelmeel

40 gr lupinemeel (mits je niet allergisch zijn voor pinda's en noten)

4 eieren

6 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt

1 tl bakpoeder

snuf zout

sap van een halve citroen

flinke tl kaneel

2 appels

klein handje rozijnen

5 el honing

lust je geen honing kun je deze ook vervangen door overrijpe banaan.

 

1.    Verwarm de oven voor op 175° C.

2.   Herma gebruikt vaak de siliconen bakvorm deze vet ze beetje in met zonnebloemolie.  omdat de cake makkelijk en vooral mooi uit de vorm komt.

3.   eerst de grove havervlokken fijnmalen,  dan de meelmix en eieren tot een glad beslag voeg hierbij de yoghurt. Voeg dan de honing, het bakpoeder, zout  en kaneel toe en mix alles nog even door.

4.  Schil de appels en snijd die, op een kwart appel na, in stukjes en sprenkel hier het citroensap overheen.

Het kwart appelpartje dat je achter gehouden hebt snijd je in plakjes om de cake te decoreren. Als je van rozijnen houdt, meng dit door de appels. Schep de appels en eventueel de rozijnen met een spatel goed door het beslag.

5.   Giet / schep het beslag in de vorm en leg de plakjes appel op de bovenkant en eventueel nog wat kaneel. Zet de cakevorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Prik met een cocktail prikker, aan het eind van de baktijd, in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.

6.   Lak de bovenkant van de cake nog af met een beetje honing voor een mooie glans.

smaakt heerlijk met toefje slagroom en/of kwark erbij.

schrijf jij je tip of ervaring in mijn gastenboek.. al vast bedankt

 

 

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel