Banaan appel taart

Vorige Artikel 6 van 16 Volgende

Bakken is een hobby,

verandering van spijs in natuurlijke vorm is een uitdaging voor de smaak. blijkbaar ben ik net als mijn opa van dit en dat een beetje, wil ik het voor hier op internet opschrijven zal het in maten eetlepels. theelepels, grammen en ml moeten staan.

eigen recept of pas een beetje naar je eigen smaak aan, als je maar de bodem en structuur hebt denk ik altijd, alleen niet steeds zelfde bodem dat smaakt niet.

zit mijn nu al weer te bedenken hoe ik koekjes kan maken. heb zelf te maken met gevoelheids factoren van gluten, lactose,  groentes, vis en dan khb (koolhydraten beperkt)

men vraagt wel eens wat eet je dan nog wel, o er is nog genoeg waar je evt.  dik van kunt worden ;-)

maar toch let ik veel op mijn voedingen.

tip ik leg altijd bakpaier op de bodem voor aanplakken van koek op je taartvorm

 

Bananen taart met appel

 

 100 gram amandel bloem

100 gram lupine meel

25 gram gemixte zaden

    1/2 theelepel zout

150 gram ongezouten roomboter

5 eetlepels ijskoud water

 

Vulling

2 blaadjes gelatine

 400 ml yoghurt

2 bananen

1 appel voor verwarmen met suikervrij suiker en kaneel

 

Zo maak je het:

 Bodem:  bloemmix en zout in een kom.

 Doe de boter erbij en prak met een vork tot het formaat van kruimels.

 Voeg water toe en meng tot het een glad geheel wordt.

 Rol tot een bal en leg op een met bloem bestrooid oppervlak.

Rol het deeg uit, doe in een taartvorm en druk lichtjes aan.

verwarm de oven voor op 150 graden.

Bak de taartbodem 10-15 minuten en laat afkoelen.

en laat hem afkoelen

Vulling

Snijd twee bananen in plakjes en  vermeng deze met de voorverwarmde appel/kaneel  verdeel deze over de bodem.

2 blaadjes gelatine 5 minuutjes voor weken in beetje water

dan in een steelpannetje verwarmen met 10lepels water

Doe 400 ml Turkse of Griekse yoghurt in een kom en mix met de kloppers tot pudding tot een glad en dik geheel, voorzichtig roer je de afgekoelde gelatinestroop erbij

Maak de circa 100 ml slagroom of Klop Klop met 80 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. 1 zakje Klop Klop (slagschuim)

Voeg 2/3 van de slagroom of klopklop toe aan de pudding en meng voorzichtig met een spatel

giet het mengsel op de taartbodem en zet deze 2uurtjes in de koelkast.

Verdeel hierna de overgebleven slagroom/klopklop over de taart

decoreer met hagelslag of cacoa poeder

en laatste in plakjes gesneden banaan.

Eet smakelijk!

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel