Banaan appel taart
Bakken is een hobby,
verandering van spijs in natuurlijke vorm is een uitdaging voor de smaak. blijkbaar ben ik net als mijn opa van dit en dat een beetje, wil ik het voor hier op internet opschrijven zal het in maten eetlepels. theelepels, grammen en ml moeten staan.
eigen recept of pas een beetje naar je eigen smaak aan, als je maar de bodem en structuur hebt denk ik altijd, alleen niet steeds zelfde bodem dat smaakt niet.
zit mijn nu al weer te bedenken hoe ik koekjes kan maken. heb zelf te maken met gevoelheids factoren van gluten, lactose, groentes, vis en dan khb (koolhydraten beperkt)
men vraagt wel eens wat eet je dan nog wel, o er is nog genoeg waar je evt. dik van kunt worden ;-)
maar toch let ik veel op mijn voedingen.
tip ik leg altijd bakpaier op de bodem voor aanplakken van koek op je taartvorm
Bananen taart met appel
100 gram amandel bloem
100 gram lupine meel
25 gram gemixte zaden
1/2 theelepel zout
150 gram ongezouten roomboter
5 eetlepels ijskoud water
Vulling
2 blaadjes gelatine
400 ml yoghurt
2 bananen
1 appel voor verwarmen met suikervrij suiker en kaneel
Zo maak je het:
Bodem: bloemmix en zout in een kom.
Doe de boter erbij en prak met een vork tot het formaat van kruimels.
Voeg water toe en meng tot het een glad geheel wordt.
Rol tot een bal en leg op een met bloem bestrooid oppervlak.
Rol het deeg uit, doe in een taartvorm en druk lichtjes aan.
verwarm de oven voor op 150 graden.
Bak de taartbodem 10-15 minuten en laat afkoelen.
en laat hem afkoelen
Vulling
Snijd twee bananen in plakjes en vermeng deze met de voorverwarmde appel/kaneel verdeel deze over de bodem.
2 blaadjes gelatine 5 minuutjes voor weken in beetje water
dan in een steelpannetje verwarmen met 10lepels water
Doe 400 ml Turkse of Griekse yoghurt in een kom en mix met de kloppers tot pudding tot een glad en dik geheel, voorzichtig roer je de afgekoelde gelatinestroop erbij
Maak de circa 100 ml slagroom of Klop Klop met 80 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. 1 zakje Klop Klop (slagschuim)
Voeg 2/3 van de slagroom of klopklop toe aan de pudding en meng voorzichtig met een spatel
giet het mengsel op de taartbodem en zet deze 2uurtjes in de koelkast.
Verdeel hierna de overgebleven slagroom/klopklop over de taart
decoreer met hagelslag of cacoa poeder
en laatste in plakjes gesneden banaan.
Eet smakelijk!