Wafels bakken

Vorige Artikel 12 van 16 Volgende

Wafels

Ik maak glutenvrij en khb wafels altijd zo uit de hand :-)

maar om deze heerlijke versnapering op te schrijven moest ik ff nadenken.

lekker met een kop thee van welzijnsgevoel erbij.

 

zoals je ondertussen her.en.der wel gezien heb, werk ik veel met Duitse meel

 

Voor het deeg:

 50 gr   peasks breadmix glutenvrij (jammer hoog in khb)

100 gr leinsamenmehl (lijnzaadmeel)

100 gr Süblupinen mehl ( lupinen zaadmeel of amandelmeel)

 100 g  mozzarella ipv boter  

4 stuk eieren

100   ml melk     ( geen water)

 

Bereiding

 

•Klop de eieren op,

• vermeng mozzarella die je fijn hebt geprakt met de vork met de eieren mix

• vermeng de 50 ml melk erbij

• Voeg hier het meel en het  evt zout aan toe,

• vermeng alles goed en schenk het restje melk bij tot dat beslag redelijk vloeibaar is.

•  niet op hoogste stand omdat je de luchtbelletjes in de eieren stuk gaan

•Laat het beslag ongeveer 10 minuten rusten en verwarm ondertussen het wafelijzer.

•Controleer of het ijzer de juiste temperatuur heeft en schep een flinke eetlepel beslag in, zodat de vorm gelijkmatig wordt gevuld.

•Bak de wafels in een paar minuten gaar.

•De precieze baktijd hangt af van de vorm van het wafelijzer.

 

warme wafels zijn heerlijk met stukjes gedroogde abrikozen, rozijnen of cranberry's.

of met Griekse kwark en diepvries rode vruchten en toetje slagroom

kan ook heel goed als lunch.

Heb een aantal foto's erbij gedaan.

Ik hoor graag je of het je gelukt is

 

oja wafels kunnen fantastisch goed in de vriezer.

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel