Brood recept

Vorige Artikel 8 van 16 Volgende

Neem tijd voor je lunch

 

ben je in degelegenheid om na een ochtend werken even ontspanning zoeken, ik zoek mijn favoriete plekje in huis op.  Maak van je lunch een feestje, zorg dat het glutenvrij en koolhydratenarm brood je niet gaat tegen staan.

Denk eraan; het is een levensstijl die je voor jezelf doet. Er zijn genoeg sites die je kunt uitleggen wat en hoe welke producten je mag of niet mag. Maar dat ga ik hier niet doen, voor mij is het puur hobby om ideetjes of recepten te delen.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een berichtje schrijft :-)

 

Mijn lunch bestaat deze week uit brood met,

ik verdraag geen komkommer, dus ligt er op mijn bordje courgettes, deze is een "zusje" in plantensoort van de komkommer.

maak van elke lunch een feestje ook voor op je werk. verandering zorgt dat je gemakkelijk eet, dat kan zijn met brie, jam, kaas, augurk, paprika, tomaat(jes), worteltjes, komkommer, courgette, worst maar let wel op de koolhydraten in de etiketten.

 

Broodrecept (glutenvrij en koolhydratenarm)

ik heb gekozen voor een ronde *tulband siliconen bakvorm

brood

zorg voor vetvrij schalen

als je de eieren gesplist hebt

ik klop eerst het eigeel luchtig samen met de kookroom

mozzarella erin doen dit met een vork fijnmaken in het eigeel

meel en bakpoeder erbij doen, goed roeren,

dat laat je even staan,

de bakvorm met een klein theelepeltje sojaolie invetten

dan eiwit goed opkloppen dat goed stijf is.

de eiwit bij overige meeldeeg bij doen.

zéér voorzichtig omscheppen dat je de moleculen van het luchtig beslag niet stuk maakt.

voorzichtig in je vorm scheppen.

oven is voorverwarm op 175 graden

de vorm 30 minuten in de oven zetten op 175 graden

daarna nog 10 minuten op 150 graden.

voorzichtig uit de oven halen en op een doek plaatsen dat de vorm niet te hard afkoelt

er mag ook geen koude luchtstroom bij komen.

naar 20 minuten de vorm op een bord omkeren. en laten afkoelen.

pas als het bijna afgekoeld is, beginnenje voorzichtig te snijden.

 

* waarom ik voor een tulband vorm heb gekozen.

ach :-) het is bedonderen van je hersenen, voor het idee kun je 3 sneetjes op je bord leggen, en de rest aanvullen met groente en kaas worst.

ik heb voor elke dag 3sneetjes in de diepvries gedaan, zodat ik gemakkelijk er uit kan halen wanneer ik deze wil gebruiken.

 

de jam is puur klein beetje als vervanging van je brood te doen. als je grote klodders doet ben jezelf te stom af.

 

 

 

 

© 2017 - 2022 MustZ - Nature Art Design Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel